Sisäinen kellarin vedeneristys tapauksissa joissa on virtaavaa vettä

1 Pysäytetään aktiiviset vuodot
KÖSTER KD 2 Pikapulveri
2 Primeri
KÖSTER Polysil TG 500
3 Alustan tasoitus
KÖSTER Repair Mortar Plus
4 Viisteiden asennus
KÖSTER Repair Mortar Plus
5 Vedeneristyskerros
KÖSTER KD Tiivistysjärjestelmä
6 Putkien läpivientien vedeneristys
KÖSTER KB-FIX 5
KÖSTER KB-Flex 200
8 Plaster
KÖSTER Rappauslaasti 2 Valkoinen
9 Fine Finish
KÖSTER Hienotasoite
10 Paint
KÖSTER Silikonimaali Valkoinen

Vaikea tilanne: Kellarin vedeneristys on tehtävä sisäpuolelta, mutta vesi tulee aktiivisesti rakennukseen sisälle. Ratkaisuna on usein KÖSTER KD-Tiivistysjärjestelmä.

KÖSTER KD 2 Pikapulveria levitetään käsin suoraan aktiiviseen vuotokohtaan. Pulveri reagoi muutamassa sekunnissa ja muodostaa vesitiiviin laastin. Kun aktiiviset vuotokohdat on tukittu, voidaan levittää vedeneristyskerros KÖSTER KD 1 Tiivistyspinnoite, KÖSTER KD Pikapulveri ja KÖSTER KD 3 Sulkuneste.

Materiaali levitetään alustoille joiden on oltava ehjiä ja kiinteitä eikä niillä saa myöskään olla tartuntaa heikentäviä aineita. Vanhat laastipinnat on poistettava ja saumat kaivettava auki ja kaikki irtonaiset aineosat poistetaan. Yleensä alusta primeroidaan esikastelemalla. Korjaukset sekä seinän ja lattian yhtymäkohdan viiste tehdään KÖSTER Korjauslaasti Plussalla.

KÖSTER KD 1 Tiivistyspinnoite levitetään vedeneristyskerrokseksi ja se harjataan alustalle. KÖSTER KD 2 Pikapulveria hierotaan yhä kostelle pinnalle ja muodostetaan välittömästi kuiva vedeneristyskerros. Kovettaakseen ja vahvistaakseen tätä kerrosta levitetään järjestelmän kolmas osa, KÖSTER KD 3 Sulkuneste. Jotta perustuksen vedeneristys olisi täydellinen, levitetään vielä kaksi kerrosta KÖSTER KD 1 Tiivistyspinnoitetta ensimmäisen kerroksen päälle.

Putkien läpiviennit vesieristetään KÖSTER KB-Flex 200 Tiivistysmassalla ja tukitaan KÖSTER KB-Fix 5:lla.

Kosteuden aiheuttamiin vaurioihin perustuksen seinissä tulisi yleensä käyttää KÖSTER Rappauslaastia. KÖSTER Rappauslaastit on suunniteltu erityisesti korkean kosteus- ja suolapitoisuuden omaavan muurauksen korjaukseen. KÖSTER Rappauslaastit auttavat seinää kuivumaan ja imevät jäljelle jääneet suolat. Ne eivät sisällä kalkkia tai kipsiä, ovat avoimia vesihöyryn diffuusiolle ja luovat terveellisen ja miellyttävän huoneilman.

Ennen lopullista rappauslaastipinnoitetta, levitetään valitusta KÖSTER Rappauslaastista ja KÖSTER SB Tartuntaemulsiosta sekoitettu esirappaus varmistamaan alustan optimaalinen tartunta.

KÖSTER Rappauslaasteja on saatavilla erilaisia (harmaa, valkoinen, nopea ja kevyt). KÖSTER Rappauslaasti 2 Valkoista käytetään usein vanhemmissa rakennuksissa ilman myöhempää maalausta. KÖSTER Rappauslaasti Viimeistelypinnoite luo hyvin tasaisen pinnan ja sitä käytetään kun halutaan arkkitehtuurisia lopputuloksia. KÖSTER Rappauslaastien päälle voidaan maalata vain hengittävillä maaleilla kuten KÖSTER Silikonimaali Valkoinen tai KÖSTER MF1.

Noudattakaa aina kunkin tuotteen teknistä ohjetta.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America