Saumojen tiivistys mineraalisissa ja metallisissa pinnoissa

Rakennesaumat ovat alttiita lämpö- ja muiden rasituksien aiheuttamalle liikkeelle. Rakennesaumojen pysyvään vedeneristykseen vaaditaan joustavaa materiaalia. KÖSTER Saumatiiviste FS on testattu saumatiiviste: se kestää mekaanista rasitusta, UV-säteilyä ja ikääntymistä. KÖSTER Saumatiiviste FS on myös vastustuskykyinen aggressiivisille kemikaaleille.

Rakennesaumojen pysyvässä vedeneristyksessä on kestävän materiaalin käytön lisäksi tärkeää myös, että se kiinnittyy pysyvästi saumojen reunoihin. Alustan on oltava tasainen, puhdas ja kuiva eikä siinä saa olla tartuntaa estäviä aineita. Alusta primeroidaan KÖSTER FS Primerilla.

Optimaalinen jänniteabsorptio taataan kun KÖSTER Saumatiiviste FS asennetaan sauman kahden vastakkaisen reunan väliin. Se antaa materiaalin laajentua sauman poikki. Jotta saumatiiviste pysyy erillään pohjasta, asennetaan saumaan tavanomainen PE- pohjanauha ennen materiaalin asennusta. Jänniterasituksen aiheuttama vaurio vältetään, kun saumatiivistettä käytetään sauman mittojen mukaisia paksuuksia. Käytetyn tiivisteen annostelun pitäisi olla 1 : 1 – 1 : 2 (korkeus suhteessa sauman leveyteen).

Betonirakenteissa maatalouskäytössä käytetään KÖSTER PU- Saumatiivistettä.
Noudattakaa aina kunkin tuotteen teknistä ohjetta.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America