Sisäinen kellarin vedeneristäminen tapauksissa joissa on maakosteutta, ei paineellista sekä paineellista vettä

1 Primeri
KÖSTER Polysil TG 500
2 Pinnan tasoitus
KÖSTER WP Mortar
3 Viisteiden asennus
KÖSTER WP Mortar
4 Vedeneristyskerros
KÖSTER NB 1 Harmaa
5 Putkien läpivientien vedeneristys
KÖSTER KB-FIX 5
KÖSTER KB-Flex 200
7 Rappauslaasti
KÖSTER Rappauslaasti 2 Valkoinen
8 Fine Finish
KÖSTER Hienotasoite
9 Paint
KÖSTER Silikonimaali Valkoinen

Takautuva vedeneristys olemassa olevissa rakennuksissa on tehtävä mineraalipohjaisilla vedeneristysjärjestelmillä. Niillä on erinomaiset tartuntaominaisuudet mineraalisille pinnoille, eivätkä ne myöskään irtoa märiltä ja kosteilta alustoilta.

Materiaali levitetään ehjille ja kiinteille alustoille joilla ei myöskään ole tartuntaa heikentäviä aineosia. Vanhat laastipinnat on poistettava ja saumat avattava sekä kaikki irtonaiset aineosat poistetaan. Primerina käytetään KÖSTER Polysil TG 500.  Se kovettaa alustan ja samalla vähentää suolojen liikkumista. Muurauksen korjaukset ja viisteen asennus seinän ja lattian yhtymäkohdassa tehdään KÖSTER Korjauslaasti Plussalla.

KÖSTER NB 1 Harmaata käytetään vedeneristyskerroksena. Nopeampaan asennukseen sopii KÖSTER NB 1 ”Nopea”. KÖSTER Polysil TG 500 ruiskutetaan laastin päälle kovettamaan materiaali. Vaaleampi pinta saadaan aikaiseksi käyttämällä KÖSTER NB 2 Valkoista viimeistelypinnoitteena.

Putkien läpiviennit vesieristetään KÖSTER KB-Flex 200:lla ja tiivistetään KÖSTER KB-Fix 5:lla.

Kosteuden aiheuttamiin vaurioihin perustuksen seinissä pitäisi yleisesti käyttää KÖSTER Rappauslaastia. KÖSTER Rappauslaastit on suunniteltu erityisesti korkean kosteus- ja suolapitoisuuden omaavan muurauksen korjaukseen. KÖSTER Rappauslaastit auttavat seinää kuivumaan ja imevät jäljelle jääneet suolat. Ne eivät sisällä kalkkia tai kipsiä, ovat avoimia vesihöyryn diffuusiolle ja luovat terveellisen ja miellyttävän huoneilman.

Ennen lopullista rappauslaastipinnoitetta, levitetään valitusta KÖSTER Rappauslaastista ja KÖSTER SB Tartuntaemulsiosta sekoitettu esirappaus varmistamaan alustan optimaalinen tartunta. KÖSTER Rappauslaasteja on saatavilla erilaisia (harmaa, valkoinen, nopea ja kevyt). KÖSTER Rappauslaasti 2 Valkoista käytetään usein vanhemmissa rakennuksissa ilman myöhempää maalausta. KÖSTER Rappauslaasti Viimeistelypinnoite luo hyvin tasaisen pinnan ja sitä käytetään kun halutaan arkkitehtuurisia lopputuloksia. KÖSTER Rappauslaastien päälle voidaan maalata vain hengittävillä maaleilla kuten KÖSTER Silikonimaali Valkoinen tai KÖSTER MF1.

Noudattakaa aina kunkin tuotteen teknistä ohjetta.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America